Skoči na vsebino
Microtopping
MICROTOPPING ®
Microtopping ®
Microtopping Wall Texture
MICROTOPPING WALL TEXTURE
Microtopping Wall
Nuvolato-architop
NUVOLATO ARCHITOP ®
Nuvolato Architop ®
Rasico
RASICO ®
Rasico ®
Lixio
LIXIO ®
Lixio ®
Lixio+
LIXIO ® +
Lixio ® +
Pavimento Sassoitalia
Pralni beton SASSOITALIA ®
Pralni beton Sassoitalia®
Pavimento Acidificato
JEDKAN BETON
Jedkan beton
Pavimento Stampato
TISKAN BETON
Tiskan beton
Pavimento Stenciltop
STENCILTOP
Stenciltop
Concrete Optik
CONCRETE OPTIK
Concrete Optik
Puro Metalo
PURO METALO
Puro Metalo
Muro Stampato
TISKAN OMET
Tiskan omet
Rocce Artificiali
UMETNE SKALE
Umetne skale

JEDKAN BETON

PDF KATALOG

BArvNE KOMBINACIJE

Jedkan beton

Edinstven in neponovljiv

Jedkanje je sistem obarvanja betonskih površin z kislinami na osnovi kovinskih soli, ki prodrejo v beton in kemično spremenijo njegovo barvo. Na ta način dosežemo edinstvene in trajne barvne učinke. Kisline Ideal Work ustvarjajo neponovljive barvne učinke, ki so zelo podobni odtenkom naravnega kamna ali patini površin, ki jih je načel zob časa. Rezultat obarvanja je za vsako površino unikaten in ga zato ni mogoče ponoviti z drugimi barvnimi sistemi. Beton tako  izgubi svoj klasični izgled in dobi bogato, naravno lepoto. Z raznimi triki (uporaba pvc folije, opilkov, ledu,…), se lahko efekt jedkanja poudari.

 

ZAKAJ IZBRATI jedkan beton?

Je unikaten in moderen

Jedkan beton je pritegnil pozornost oblikovalskih studijev, arhitekturnih birojev, krajinskih arhitektov in dekoraterjev. Predstavlja lahko rešitev za zasebne hiše, mansarde, javne in razstavne prostore, trgovine, restavracije, nočne klube, pube, paviljone, sejmišča, hotele in nakupovalna središča. Zahvaljujoč prilagodljivosti izdelka in tehnologij Ideal Work® se vsak posamezen projekt pripravi in oblikuje glede namen in potrebe prostora. Vezano na ta merila in na dodatne zahteve kupca, se lahko določi  sestava in oblika podlage , vrsta teksture in oblika površinske obdelave.

 

Je praktičen in enostaven za vzdrževanje

Prostor zasije z barvnimi talnimi površinami, ki so obdelane s to tehnologijo. Tla so enostavna za vzdrževanje. Glede na trpežnost in odpornost pred odrgnimani je kislinsko obdelan beton bolj kakovosten kot betonske površine, prekrite z akrilnimi barvami ali drugimi vrstami barv na osnovi  smol, ki se hitreje odstranijo, zbledijo ali razpadejo. Zaradi kemične reakcije Ideal Work® kisline z betonom, le ta postane del površine. Tako obdelana tla niso več izpostavljena bledenju, obrabi, pokanju ali luščenju.

Ni samo za talne površine

To tehnologijo je možno uporabiti tudi za stopnice ali vertikalne površine. Arhitekti in dekoraterji imajo na voljo rešitev za ustvarjanje edinstvenih in nepozabnih ambientov. Kreativne rešitve so na voljo s tem edinstvenim Ideal Work® programom.

Prednosti

Postopek izvedbe

1. Priprava podlage
2. Uporaba Ideal Stain – kisline
3. Pranje
4. Pranje in nevtralizacija površine z “Neutralize” sredstvom
5. Nanos zaščitnega premaza

Renova412 d.o.o. Tolmin
Trg M. Tita 8
5220 Tolmin
SLOVENIJA

tel:
+ 386 (0)5 38 11 840
mobitel:
+ 386 (0)41 613 863

© 2020 Renova 412 d.o.o.
Izdelava: Cobit